Een Chinese softwareontwikkelaar heeft uitgevonden dat de iPhone 3GS instaat is om Full-HD-materiaal af te spelen. De telefoon kan dit standaard niet, maar met behulp van een speciale applicatie is het mogelijk.

Officieel is deze ondersteuning niet aanwezig, wat ook aan de applicatie terug te zien is. De applicatie werkt namelijk nog niet helemaal zoals het hoort en crasht zo nu en dan. Af en toe wil een 720p-video ook nog stotteren, echt perfect werkt het dus allemaal nog niet. Maar de basis is inmiddels gelegd.

Apple biedt hier geen ondersteuning voor, maar door middel van een applicatie die gratis te downloaden is, is het toch mogelijk om de content af te spelen. De applicatie omzeilt wat instellingen die Apple heeft ingesteld, zoals de maximale resolutie van het filmpje en de bitrate die maximaal afgespeeld kan worden. Standaard speelt de iPhone een maximale resolutie van 640×480 af. Sowieso moest de resolutie omhoog geschroefd worden om HD-video af te spelen.

Een filmpje over deze ontdekking is hier te vinden. Engadget heeft namelijk de programma’s van de Chinese softwareontwikkelaar in kwestie getest en ondervonden dat het werkte.