1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er zijn nieuwe screenshots en foto’s uitgelekt van de HTC Mega. Dit Windows Mobile 6.5-toestel krijgt eveneens een op HTC Sense gebaseerde interface. Waarschijnlijk is het echter nog gewoon de TouchFlo-applicatie van HTC.

Het lijkt erop dat HTC op dit mid-range-toestel nog geen echte HTC Sense-applicatie heeft geïnstalleerd. Iets waar de telecomfabrikant wel degelijk mee bezig is, zo heeft het bedrijf diverse malen laten weten. Zo zit er op de HTC Mega, zoals de foto’s onthullen die nu uitlekken, geen echte Sense-interface, maar nog gewoon de TouchFlo-omgeving zoals we die gewend zijn van andere toestellen.

Toch is er een maar. Het toestel gaat wel op Windows Mobile 6.5 draaien, wat betekent dat het sowieso een midrange-toestel gaat worden. Of een early high-end. Windows Mobile 7 wordt namelijk ingezet als high-end-besturingssysteem en Windows Mobile 6.5 moet zich tevreden stellen met mid-range-toestellen. Dat blijkt uit interne nota’s van Microsoft die bevestigt zijn. De geruchten omtrent deze beslissing kloppen dan ook.

De HTC Mega heeft geen fysiek QWERTY-toetsenbord en onderscheidt zich qua uiterlijk ook niet. Er zit een Quallcom-processor in die op 528 mhz draait. Het toestel heeft 256 mb-ram en verder zullen alle gangbare aansluitingen aanwezig zijn, zoals GSM- & HSDPA-netwerken. Het toestel heeft een 2,8" touchscreen.