1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Tele2, YouCa en waarschijnlijk ook T-Mobile en Scarlet willen ook toegang tot de analoge kabel. UPC en Ziggo hebben hun prijs gezegd en het is nu afwachten op de rest.

Volgend jaar moet er meer concurrentie komen bij de radio- en televisiekabel. Eerder dit jaar werd besloten dat derde partijen toegang moesten krijgen tot de netwerken, van de kabelbedrijven. Tele2 was een van de eerste bedrijven die aangaf hier gebruik van te willen maken.

Afgelopen maanden hebben de kabelaars de tarieven berekend voor de derde partijen en Ziggo kwam aan 11,05 euro. Deze 11,05 euro bestaat uit Ziggo’s eigen tarief minus de kosten van de marketing, BTW, content en digitale transmissie. Het is overigens niet bekend wat UPC voor bedrag heeft voorgesteld aan de OPTA.

De partijen die hier belang bij hebben komen morgen samen in Den Haag, de OPTA zal hier ook aanwezig zijn. Naast Tele2 en YouCa willen ook Scarlet en Online (de internetdochter van T-Mobile) aanschuiven. De gesprekken van morgen en 24 september moeten ervoor zorgen dat er een acceptabele groothandel prijs komt.

De woordvoerster van Opta: "Wij stellen uiteindelijk de prijs vast. We hopen in oktober een conceptbesluit te publiceren. Marktpartijen mogen daar op reageren. Hopelijk kunnen we tegen het einde van 2009 een definitief besluit bekend maken."