2min

Tags in dit artikel

,

Nokia heeft zijn eigen netbook aangekondigd. De netbook gaat Windows draaien en heeft een batterijduur van ongeveer twaalf uur. Hij zal ondermeer uitgerust worden met een 3G-adapter, waarmee men dus overal kan internetten.

De netbook wordt voorzien van een Atom-processor. De netbook gaat Windows draaien en weegt ongeveer 1,25 kilogram. Hij is ongeveer twee centimeter dik. Omdat Nokia toch een telefoon-bedrijf is, zal de netbook uitgerust worden met 3G- en HSDPA-connectiviteit. Dat stelt gebruikers instaat om overal te internetten, zonder dat er een USB-dongle benodigd is. De USB-dongle zorgt namelijk normaliter voor de internetverbinding, die nu ingebouwd zit.

"Steeds meer mensen willen de kracht van een PC op een mobiel apparaat," aldus Kai Oistamo, Nokia’s Vice President voor apparaten. "Wij bevinden zich in een markt waar verbinding centraal staat, dus deze netbook is een logische evolutie. Nokia staat bekend om degelijke apparatuur met een lange batterijduur, waarmee we doorgaan in deze netbook. We willen de computer zo socialer en verbonden maken."


De laptop heeft verder een HDMI-poort en een camera, zodat men kan videobellen. Bluetooth wordt ook ondersteund. Het scherm is HD-ready en tien inch groot. Er wordt ook A-GPS meegeleverd, zodat de computer ook als navigatiesysteem te gebruiken is. Nokia zal hiervoor ook Nokia Maps meeleveren, een applicatie met navigatiesysteem-achtige functies. De Nokia Booklet 3G, zoals het apparaat heet, wordt ook aangesloten op Ovi. Zodat men door middel van deze ‘store’ ook applicaties en content kan downloaden. Ook kan hij verbonden worden met andere computers, door middel van Ovi Suite.

Meer informatie over de netbook wordt bekend gemaakt op Nokia World, dat op 2 september zal plaatsvinden. Op Nokia World zullen ook nieuwe telefoons bekend gemaakt worden en meer nieuwe producten.