2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google geeft, in een reactie naar de FCC aan, dat slechts één procent van alle applicaties daadwerkelijk uit Android Market is verwijderd. Het zou dan gaan om rond de zestig applicaties.

Er zijn ongeveer zesduizend applicaties beschikbaar op Android Market op dit moment. Hiervan zou ongeveer één procent verwijderd zijn, wat neerkomt op zestig applicaties. Deze applicaties werden verwijderd omdat ze in strijd waren met de wet of omdat het om adult-content ging.

In tegenstelling tot Apple houdt Google niet vast aan een systeem waarbij de applicaties eerst goedgekeurd moeten worden. Google laat de applicaties gewoon toe en wanneer er meerdere klachten verzameld zijn over de applicatie neemt Google zelf een kijkje. Indien zij besluiten dat de applicatie inderdaad echt niet kan, dan wordt hij verwijderd. Apple besluit van te voren of een applicatie wel of niet toegelaten wordt.

Het systeem van Apple stuit ook op veel verzet. Zo is recentelijk in het nieuws geweest dat Apple een Google Voice-applicatie geweigerd heeft, omdat deze dubbele functies zou bevatten. Waarom hij precies geweigerd is, blijft redelijk vaag. Duidelijk is wel dat de FCC een onderzoek heeft ingesteld naar deze kwestie en Google reageerde hierop met deze cijfers.

Van te voren is er wel een soort controle, geeft hoofd van Android, Andy Rubin, aan. Van te voren is er een geautomatiseerd proces dat kijkt of er foutmeldingen in de applicatie zitten. Indien dat niet het geval is, wordt de applicatie gewoon toegelaten. Er is ook een heel simpele, eveneens automatische check, op de content.

Google reageert tegelijkertijd op de geruchten dat er een VoIP-applicatie geweigerd zou zijn. Dat is volgens Google niet waar, die applicatie is nooit aangeboden. Daarbij komt dat VoIP-applicaties pas sindskort echt ontwikkeld kunnen worden, omdat er eerst wat technische haken en ogen aanzaten. Zo stelt Rubin op de Google weblog. Dat T-Mobile gevraagd heeft om die applicatie te weigeren, is eveneens niet waar. T-Mobile heeft hier niets over gezegd en gevraagd, zo stelt Rubin.