1 min

Tags in dit artikel

, ,

De iPhone wordt officieel ook naar de Chinese markt toegebracht. Hiermee bedient Apple de laatste grote markt waar de iPhone nog niet beschikbaar was. De iPhone wordt in China exclusief aangeboden door telecomprovider China Unicom.

In het laatste kwartaal van dit jaar komt de iPhone ook uit in China, zo maakt een woordvoerder van Apple bekend aan persbureau AFP. Hiermee is de iPhone dan ook officieel beschikbaar in China, wat niet wegneemt dat veel jongeren de telefoon reeds het land in gesmokkeld hebben. De geruchten over een opmars van de iPhone in China deden ook al langer de ronde, maar zijn dan nu ook officieel bevestigd door Apple.

Welke specificaties de iPhone precies gaat hebben in China is niet duidelijk. In een reactie naar de Wall Street Journal maakt Chang Xiaobing, de bestuursvoorzitter van China Unicom, duidelijk dat er twee verschillende versies zullen komen. Hoe deze versies vormgegeven worden, is echter nog niet duidelijk. Duidelijk is wel dat er geen WiFi op zal zitten, dit is namelijk verboden door de Chinese overheid. Daarnaast zit er waarschijnlijk wel 3G op, zodat de Chinezen nog wel mobiel kunnen internetten. Zeker is dit echter nog niet.