1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung werkt aan een eigen mobiel operating system. Dit OS moet gaan draaien op eigen smartphones van de fabrikant. Het OS is momenteel hard in ontwikkeling, maar zijn komst is bevestigd door de CEO van Samsung.

Het OS van Samsung is gebaseerd op Linux. De kernel is dus ‘overgenomen’ van Linux, maar verder zal het operating systeem compleet eigen zijn. Er zijn nog geen screenshots of dergelijk vrijgegeven van het OS. Wanneer het besturingssysteem verwacht wordt, is eveneens niet duidelijk.

Samsung maakt op dit moment gebruik van een hoop verschillende besturingssystemen. Samsung heeft in zijn line-up onder andere Symbian, Windows Mobile en Android-toestellen. Android wordt in de ogen van de Nederlandse Samsung-medewerkers gezien als een veelbelovend besturingssysteem, omdat men er heel gemakkelijk mee kan multitasken. Zo vertelde de PR-voorlichter recentelijk tegen Techzine.

Toch is Samsung niet de eerste die een eigen besturingssysteem maakt dat gebaseerd is op Linux. Zo is Android ook gebaseerd op het Linux-besturingssysteem. Het opkomende Maemo-systeem van Nokia, dat binnenkort op de N900 gaat verschijnen is eveneens op Linux gebaseerd. Daarnaast biedt Motorola nog een operating system dat gebaseerd is op Linux, genaamd LiMo. Deze telefoons zijn echter niet te vekrijgen in Nederland. OpenMoko heeft ook een eigen besturingssysteem, maar OpenMoko maakt gebruik van zowel een open-source besturingssysteem als open-source hardware.