1 min

Tags in dit artikel

, ,

LG heeft een nieuwe telefoon gespresenteerd, in samenwerking met Chine Mobile gaat LG namelijk een Android-toestel op de markt zetten. De telefoon gaat vooralsnog alleen naar de Chinese markt toe.

De LG GW880, zoals het toestel heet, gaat dus Android draaien. Het toestel is verder voorzien van een 3,5"-touchscreen en een 5 megapixel camera met flitser. De telefoon heeft 256 mb ramgeheugen. Het toestel gaat alleen naar de Chinese markt toe, de telefoon komt dus in ieder geval niet in Nederland uit.

Het LG-toestel is opmerkelijk, want uit de foto’s blijkt dat de TERUG-toets, die Android sowieso nodig heeft, aan de zijkant zit. Normaal zitten alle vijf de ‘Android-knoppen’ gewoon onder het scherm. Maar de TERUG-toets is door LG aan de zijkant gepositioneerd. Samsung deed eerder iets soortgelijks met de LOCK-toets, de fabrikant plaatste deze toets bij de Samsung Galaxy ook aan de zijkant. Hierbij was Techzine van mening dat het niet echt lekker werkte.

Dat we het toestel in Nederland en in de rest van de wereld, buiten China, niet te zien krijgen hoeft niet zo erg te zijn. LG heeft namelijk al aangekondigd dat het bedrijf werkt aan meerdere Android-toestellen, die wel naar de rest van de wereld zullen gaan.