1 min

Tags in dit artikel

,

Eind augustus kwamen er steeds meer geruchten over een mogelijk nieuw Okami-spel. Okami is een in 2006 uitgekomen spel voor de PlayStation 2 en werd door de pers erg goed ontvangen. In 2008 kwam een port voor de Wii en nu een compleet nieuw Okami-spel voor de Nintendo DS genaamd ‘Okamiden: Chisaki Taiyou’.

De gameplay zal net als in de PlayStation 2-versie grotendeels bestaan uit het tekenen met de ingame kwast. Dit zal op de Nintendo DS uiteraard gebeuren met het touchscreen. Het spel zal zich een aantal maanden na de PlayStation 2-versie afspelen en in de hoofdrol is een nieuwe held genaamd ‘Chibiterasu’. Hideki Kamiya, de designer van het origineel, zal niet meewerken aan de nieuwe Okami. Kamiya verliet Capcom voor Platinum Games waar hij nu werkt aan ‘Bayonetta’.

Het spel is voor 25 procent af en staat gepland voor een release in 2010. Het spel komt volgens Kuniomi Matsushita, de nieuwe regisseur, uit op de Nintendo DS zodat meer mensen de wereld van Okami kunnen ervaren. Het nieuwe hoofdpersonage ‘Chibiterasu’ is hieronder te aanschouwen.