2min

Tags in dit artikel

, ,

T-Mobile heeft een nieuwe Android-gsm aangekondigd. Het gaat om de T-Mobile Pulse en het wordt in tegenstelling tot de voorgangers geen high-end-toestel. Het toestel gaat de G1 en de G2 Touch opvolgen en wordt hiermee een soort G3.

De T-Mobile Pulse is uiteraard niet door T-Mobile zelf ontwikkeld. Het betreft feitelijk de Huawei U8220, die in T-Mobile stijl op de markt wordt gezet. Dat doet T-Mobile immers wel vaker, zo ook met de HTC Hero. Die de T-Mobile G2 Touch werd. De T-Mobile Pulse wordt echter geen high-end Android-model, het betreft hierbij een toestel uit de middenmotor.

Dat blijkt onder andere uit de prijs, die slechts 250 euro is. Op die manier moet het toestel in de smaak vallen bij een grotere doelgroep dan high-end-toestellen doen. De T-Mobile Pulse heeft wel gewoon GPS en HSDPA. Het toestel is 13,5 millimeter dik. Het toestel is voorzien van Android 1.5, nog geen 2.0-toestel dus. Net als de Hero heeft ook dit toestel een eigen interface gemaakt bovenop Android. De interface is eveneens zwart, maar lijkt verder totaal niet op de Sense-interface, die er toch een stuk ontwikkelder uitziet. Dat blijkt ook in het prijsverschil, de Pulse is namelijk 250 euro.

Het toestel wordt in Nederland op de markt gebracht door T-Mobile. Die gaat het toestel exclusief aanbieden. Naast Nederland komt het toestel ook uit in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Macedonië, Kroatië en Hongarije. Het toestel ligt vanaf begin oktober in de winkels.