1 min

Tags in dit artikel

, ,

LG gaat hoogst waarschijnlijk weer mee doen op de Android-markt, na een toestel voor China Mobile is nu ook de eerste Europese Android-telefoon gespot. Op de IFA presenteerde Vodafone de LG Etna, een Android slider met een qwerty-toetsenbord.

Een tijd terug was de GW880 van LG al uitgelekt, dat zou het eerste Android-toestel van de fabrikant moeten worden. Maar helaas bleek dat een op Android gebaseerde OPhone te zijn van de Chinese provider China Mobile. Die telefoon zal niet in Europa verschijnen, maar daar is nu de LG Etna voor gekomen in Europa. Het zal het eerste Android model van LG worden, iets wat LG al heeft bevestigd tegenover Engadget. Het toestel zal nog voor de kerst in Duitsland uitkomen, Nederland volgt waarschijnlijk niet veel later.

Over de telefoon is nog niet veel bekend, ondanks dat er wel wat details zijn gelekt. Zo is het bekend dat de telefoon een 3" touchscreen en een qwerty-toetsenbord (uitschuifbaar) met 5 rijen zal hebben, en dat het een 5-megapixelcamera zal hebben. Wanneer het toestel officieel zal worden aangekondigd is nog niet bekend.