1 min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwste versie van het bordspel Monopoly komt 9 september uit. Het grote verschil is alleen dat deze versie online uit komt, en op de kaarten van Google Maps te bespelen is. Hierdoor word je speelveld stukken groter.

Het gebruik van Google Maps is opzich niet gek, het wordt al door duizenden website’s gebruikt om informatie geografisch in beeld te brengen.

De spelregels zijn ook bijna hetzelfde, elke speler krijgt een startkapitaal van 3 miljoen dollar en kan daarvoor zijn straten kopen. Het doel van het spel blijft hetzelfde, de rijkste speler worden. Elke straat kan door een speler worden gekocht, de waarde van een straat hangt af van de ligging. De straat van het witte huis (Pennsysylvania Avenue) zal rond de 2 miljoen dollar moeten kosten waar een straat als Downing Street maar 230.000 dollar zou moeten kosten.

Het grote verschil met het originele Monopoly is dat je verschillende gebouwen kunt plaatsen, naast de gewoonlijke hotels en huizen kan je bijvoorbeeld ook een voetbalstadion bouwen.

Het spel wat 9 september te spelen zal zijn zal niks kosten, het is puur bedoelt voor promotie van het nieuwe 3D Monopoly City