2min

Tags in dit artikel

,

Palm heeft vandaag een nieuwe smartphone gelanceerd die gezien kan worden als het kleinere broertje van de Pre, die eerder in Amerika uitkwam, maar zijn opwachting in Europa nog moet maken.

De Pixi, zoals de smartphone heet, deelt veel eigenschappen met zijn oudere broertje. Belangrijkste kenmerk is Palms eigen WebOS, dat veel mogelijkheden biedt qua integratie van verschillende sociale platformen. De grootste verschillen van de Pixi met de Pre zijn dat eerstgenoemde een volledig QWERTY-toetsenbord heeft en langer is. De Pixi moet het wel met een kleine scherm doen, te weten een 2,63-inch variant.

Andere features zijn een twee megapixelcamera met LED-flitser, 8GB intern geheugen, Bluetooth 2.0 en GPS. Opmerkelijk genoeg ontbreekt ondersteuning voor Wi-Fi, een feature die wel aanwezig was op de Pre en eigenlijk gemeengoed is geworden op nieuwe smartphones. De Pixi krijgt softwarematig een nieuwe Facebook-applicatie, maar kan zoals gezegd via Palms zogenaamde Synergy-feature ook gegevens van LinkedIN, Yahoo!, Google en diverse andere platformen combineren.

De Pixi is volgens Palm bedoeld voor een breder publiek dan de Pre. Om dat te ondersteunen lanceert Palm een aantal artistieke covers die in een gelimiteerde oplage beschikbaar zijn. Palm heeft niet bekendgemaakt wat de prijs van de Pixi gaat worden, maar wel laten weten dat hij goedkoper zal zijn dan de Pre. Naar verwachting zal de Pixi in november op de Amerikaanse markt verschijnen, het is niet duidelijk of de telefoon binnen afzienbare tijd naar Europa zal komen.

Meer informatie over de Pixi is te vinden op de website van Palm.