1 min

Tags in dit artikel

,

Philips gaat zich aansluiten bij de stichting Blu-Ray Disc Promotie Benelux. Daarmee is het na Sony, Samsung Electronics en Panasonic Nederland de vierde grote fabrikant van Blu-ray spelers die zich bij de stichting aansluit. Het is een stichting die ervoor zorgt dat zo veel mogelijk mensen kennis met Blu-ray maken.

Ondanks de crisis gaat de verkoop van Blu-ray nog omhoog. In ruim 700.000 huishoudens van de Benelux is een Blu-ray speler (incl. PS3). In het eerste half jaar van 2009 is voor €11,9 miljoen aan Blu-Ray Disc verkocht. Er zijn in totaal ruim 700 artikels op Blu-ray Disc verkrijgbaar in de Benelux.

De Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux geeft informatie over de Blu-ray Disc, onder andere via de website www.experiencebluray.eu, folders, winkeldisplays en de media.

In September gaat Philips een uitgebreide collectie met Home Cinema systemen met Blu-ray uitbrengen. Daarnaast verkopen ze nu al verschillende Blu-ray Disc spelers. Volgens Philips is de reactie van mensen die voor het eerst een Blu-ray film zien, dat het vijf keer scherper is. Philips zegt ook dat als je eenmaal een film op Blu-ray hebt gezien, je niet meer iets anders wilt.