2min

Tags in dit artikel

HP heeft bekendgemaakt zes nieuwe Photosmart-printers uit te brengen.

Alle alles-in-eenprinters zijn voorzien van een aanraakscherm waarmee snel kleine wijzigingen aan foto’s kunnen worden gemaakt, zoals het verwijderen van rode ogen en het verbeteren van de belichting en kleur. Saillant detail is overigens dat alle modellen en ook oudere voorzien zijn van de HP Photo Print Gadget voor Windows Vista en Windows 7, evenals een gratis iPhone- en iPod touch-app waarmee draadloos geprint kan worden.

Het eerste model dat HP introduceert, draagt modelnummer C4680. Deze printer heeft een kleurenscherm van 3,7 cm met touchbediening aan de linker- en rechterzijde van het scherm. De printsnelheid van dit model bedraagt 29 zwart-witpagina’s en 23 kleurenpagina’s per minuut.

De printer is overigens uitgerust met geïntegreerde printkoppen, een scanner en ondersteuning voor geheugenkaarten. De resolutie van de printer komt neer op 4800 bij 1200 dpi voor zwarte en kleurdocumenten.

De HP Photosmart, die vreemd genoeg geen versienummer draagt, heeft dezelfde functies als de C4680, maar voegt daar gescheiden inktcartridges aan toe. Daarnaast is er ook nog de Photosmart Wireless die draadloze internetverbindingen ondersteunt. Overigens worden hier de inktcartridges van de HP 364-serie gebruikt.

Het vierde nieuwe model draagt de naam Photosmart Plus. Deze printer heeft een groter touchscreen – namelijk 6,7 cm – ten opzichte van de C4680 en is voorzien van automatische papierherkenning. Daarnaast worden hier vier inktcartridges gebruikt.

De Photosmart Premium gaat weer net even verder dan de Plus met een 8,9 cm groot touchscreen waardoor het ook mogelijk wordt om online Snapfish-albums te bekijken en te printen. Daarnaast is er ingebouwde Wi-Fi, bluetooth en een ethernetverbinding aanwezig. Bovendien is er een automatische dubbelprintfunctie en zijn er vijf inktcartridges aanwezig

Tenslotte is er de Photosmart A646 Compact: de kleinste van de familie, maar wel met een touchscreen van 8,7 cm doorsnede. Deze printer bevat ook bluetooth, USB-aansluitingen en ondersteuning voor geheugenkaarten.

De prijzen van de Photosmart C4680, Photosmart, Photosmart Wireless, Photosmart Plus, Photosmart Premium en Photosmart A646 Compact komen respectievelijk neer op 79, 99, 129, 199 en 149 euro. Vanaf oktober zijn de printers, die volgens HP een kwart minder energie gebruiken dan hun voorgangers, beschikbaar.