1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Layar een Nederlandse mobiele augmented reality-toepassing komt met nieuw software voor Android. Hierdoor kun je driedimensionaal gamen of andere dingen uitvoeren. Hierbij wordt OpenGL gebruikt.

Vandaag gaat Layar hun nieuwe vinding laten zien door middel van een aantal voorbeelden. Ze laten op een telefoonscherm een vliegtuig laag overvliegen, en ze laten een lancering van een raket zien.

Het bedrijf ontwikkelde al eerder een browser voor telefoons waarmee ze gegevens uit databases over de werkelijkheid heen leggen die maar liefst 80.000 keer werd gedownload.

Nu is het gebaseerd op iemand z’n fysieke lokatie. Een datalaagje op mobiel internet dat iets over je omgeving verteld. Er is een kleine aanpassing gemaakt bij de visie van Van der Klein, het component was eerst ‘waar’ en wordt nu ‘hoe’. “Bijvoorbeeld, hoe was het om in 1929 in New York te leven?” Daartoe breidt Layar binnenkort uit met de 3D-component. Ontwikkelaars en reguliere gebruikers kunnen hun eigen driedimensionale, virtuele omgeving creëren én live delen met derden.