1 min

Tags in dit artikel

,

Intel heeft een nieuwe chip aangekondigd, ze gaan nu proberen de grenzen te vervagen tussen computers en televisie. Intel gaat zich richten op processors die bruikbaar zijn voor tv-doeleinden.

Intel heeft zijn eerste chip al aangekondigd, de CE4100 een "System on chip (SOC)". Deze chip wordt ook wel een mediaprocessor genoemd. De CE4100 bevat een 45 nm chip in combinatie met een Atom processor, die geschikt is voor audio en video componenten. Zo is hij perfect voor beeld- en geluidsverwerking als hd-video en zelfs 3d-video.

De SOC chip staat bekend onder de codenaam "Sodaville". Deze chip zal Atom introduceren in de tv wereld, de chip zal bedoeld zijn voor de consumentenelektronica. De chip zorgt voor een betere beveiliging, snellere beeldverwerking en interactieve televeisietoepassingen. Er zullen zo mogelijkheden komen om meerdere toepassingen te gebruiken voor tv-doeleinden.

De nieuwe CE4100 wordt de opvolger van de CE3100. De nieuwe CE4100 gebruikt minder energie en draait op 1,2 GHz. De nieuwe chip ondersteund hardware decoding van twee 1080p videostreams. Hij is ook geschikt voor het gebruik van DDR2- en DDR3-geheugen.