Abonneer je gratis op Techzine!

Apple maakte maandag bekend dat het bedrijf een nieuwe mijlpaal met zijn App Store behaald heeft. Er zijn meer dan twee miljard applicaties voor de iPhone en iPod touch verkocht.

Naast de nieuwe downloadmijlpaal maakte Apple ook bekend dat de App Store met meer dan 85 duizend beschikbare applicaties de grootste applicatiewinkel ter wereld is. Ruim 125 duizend ontwikkelaars maken deel uit van het iPhone Developer Program. Middels dit betaalde programma krijgen ontwikkelaars de middelen en ondersteuning om zelf applicaties voor het iPhone-platform te ontwikkelen.

"De snelheid van App Store-downloads blijft toenemen met twee miljard gedownloade applicaties in iets meer dan een jaar tijd. Inclusief meer dan een half miljard applicaties alleen al in dit kwartaal", zei Steve Jobs, Apples CEO. "De App Store heeft datgene wat je met mobiel apparaten kunt doen opnieuw uitgevonden, en onze gebruikers houden er overduidelijk van."

Vandaag de dag zijn de iPhone en iPod touch in 77 landen wereldwijd verkrijgbaar. Inmiddels zijn er al meer dan vijftig miljoen exemplaren van zowel de iPhone als de iPod touch verkocht. iPhone- en iPod touchgebruikers kunnen kiezen uit meer dan 85 duizend applicaties in twintig categorieën, waaronder spelletjes, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslag en reizen.

Apple haalde in april dit jaar nog de belangrijke mijlpaal van een miljard downloads met de App Store. In juli vierde Apple één jaar App Store en doorbrak het aantal downloads al de grens van 1,5 miljard. Slechts drie maanden later staat de teller op meer dan twee miljard. Sinds de opening verkocht Apple gemiddeld 4,5 miljoen applicaties per dag.

Opvallend is dat in de laatste tachtig dagen dat aantal van 4,5 miljoen is opgelopen naar 6,3 miljoen verkochte applicaties per dag. Dit heeft mogelijk onder meer te maken met de introductie van de iPhone 3GS in juni, de snellere variant van de iPhone 3G. Deze maand maakte Apple het met de introductie van iTunes 9 ook eenvoudiger om applicaties te beheren. Middels een visuele weergave kunnen applicaties volledig beheerd worden.