1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste Android-netbooks zijn bijna klaar voor productie. Enkele Chinese fabrikanten stellen dat ze deze, of uiterlijk volgende maand, de netbooks in productie willen zetten en ze zullen dan ook gelijk verkocht gaan worden.

Eric Schmidt maakt in juli nog bekend dat de producten eraan zaten te komen tegen het eind van het jaar. Het lijkt erop dat Schmidt gelijk krijgt, al is dat nog niet helemaal zeker. De netbooks die nu geproduceerd worden zijn van typisch Chinese makelij, waardoor de kans nihil is dat ze op de Nederlandse, of enige andere buitenlandse markt zullen verschijnen.

De kosten van een dergelijke netbook liggen omstreeks de tweehonderd dollar. De netbooks zijn gebaseerd op Loongson-CPU’s. Deze CPU’s zijn ook van Chinese makelij. De verdere specificaties van de netbooks lijken nog te ontbreken.

De netbooks zullen dus niet in Nederland uitkomen, maar het geeft wel aan dat het dus een serieus alternatief wordt. Het lijkt een kwestie van tijd voordat grote fabrikanten, zoals Asus, HP en Acer, bekend gaan maken dat ook zij werken aan Android-netbooks. Er waren hier al eerder plannen voor, maar die zijn voorlopig in de ijskast gezet.