1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het team achter Ice Age gaat in samenwerking met 20th Century Fox aan de slag om een animatiefilm te maken, gebaseerd op Will Wrights evolutiegame Spore. Dat is op zijn zachts gezegd opmerkelijk, omdat er in Spore namelijk geen verhaal is verwerkt.

De plannen komen niet helemaal als een verrassing, want nog voor de release van Spore gaf bedenker Will Wright al aan dat uitgever Electronic Arts graag enkele films zou maken over de game. De animatiefilm zal worden geregisseerd door het team achter Ice Age en voor het uitwerken van het script kunnen ze daarbij rekenen op de hulp van twee Disney-schrijvers.

Ook Electronic Arts en Maxis zullen helpen bij het maken van de film. Vele gamers (en filmliefhebbers) zullen opgelucht ademhalen als ze zien dat bij het hele project geen spoor te bekennen is van Uwe Boll, officieel ’s werelds slechtste regisseur, die zich vaak bezighoudt met het verfilmen van games.

"Ik ben altijd op zoek naar unieke werelden om te animeren. Vanuit ieder perspectief bezien: visueel, thematisch en inhoudelijk, heeft de wereld van Spore de potentie om iets echts origineels op te leveren voor het grote scherm", aldus regisseur Chris Wedge over het project. De timing van het nieuws is niet helemaal toevallig, want volgende week komen twee nieuwe games uit de Spore-franchise in de schappen: Spore Hero voor de Wii en Spore Hero Arena ziet het levenslicht op de Nintendo DS.