2min

Tags in dit artikel

, ,

Vodafone Duitsland is alvast op eigen houtje begonnen met de distributie van Windows Mobile 6.5-ROMs. Deze ROMs zijn van Vodafone afkomstig en bevatten Windows Mobile 6.5 en de nieuwste versie van TouchFlo 3D, de ROM is geschikt voor de HTC Touch Diamond 2.

De Touch Diamond 2 is tegelijkertijd uitgekomen met de Touch Pro 2 en beide toestellen zullen van HTC op 6 oktober een update ontvangen naar Windows Mobile 6.5. Hierin zal ook gelijk de meest recente versie van TouchFlo ingebakken zijn, die onder andere de populaire Android-widget op het homescreen biedt.

Vodafone heeft besloten om de ROM alvast de deur uit te doen en is begonnen met de distributie ervan. Althans, in Duitsland. In de rest van de landen lijkt Vodafone deze beslissing niet gemaakt te hebben. Duitse gebruikers kunnen dus alvast upgraden, maar de rest kan nog beter eventjes wachten. Zeker omdat HTC morgen de nieuwe ROMs vrijgeeft en die zijn officieel van HTC afkomstig.

In hoeverre de Vodafone-ROMs up-to-date zijn is ook niet duidelijk. Er is namelijk nog rechtsbovin een kruisje te vinden, die volgens diverse screenshots zou verdwijnen. Vandaar is het niet zeker of dit echt de laatste en definitieve versie van HTC wordt. Hoe de nieuwe Windows Mobile 6.5-interface eruit zal komen te zien is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat Microsoft ervoor gekozen heeft om veel van de 6.1-look te behouden en wat verbeteringen door te voeren. Windows Mobile 6.5 wordt op 6 oktober, morgen dus, aangekondigd door Microsoft. Techzine zal hierbij aanwezig zijn en verslag doen.