1 min

Tags in dit artikel

,

Op een grote telecombeurs heeft Nokia het statement afgegeven dat de Finse telecomfabrikant nooit met Android gaat werken. De woorden kwamen heel resoluut uit de mond, Nokia zal niets met Android gaan doen. Er is echter niets gezegd over Windows Mobile.

Op de Nederlandse persconferentie van Windows Mobile 6.5 stond een Nokia-telefoon tussen een van de shots van Windows Mobile 6.5. Een vraag leverde het antwoord op dat het slechts demomodellen zijn en dat Nokia niet werkt aan Windows Mobile-toestellen. Toch is dat niet ontkend door Nokia, tijdens de CTIA-beurs. Dit is een beurs omtrent mobiele telefonie. Dat er wel degelijk een Windows Mobile-toestel aan zit te komen wordt overigens ook klein geacht.

Nokia is op dit moment één van de best verkopende telecomfabrikanten. De fabrikant heeft een heel breed assortiment aan Symbian-toestellen, maar komt steeds meer met Maemo op de proppen. Nokia heeft gisterenavond in Nederland de introductie van de N900 gedaan voor de pers. Maemo gaat naast Symbian draaien op toekomstige smartphones. Android gaat in ieder geval geen onderdeel uitmaken van het OS-pakket van Nokia.