1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nokia is nog altijd onverslagen in de verkoop van smartphones. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van onderzoeksbureau Canalys. Het bureau stelt dat Nokia verreweg de meeste smartphones verkoopt, terwijl RIM en Apple tweede en derde zijn.

Ongeveer 44 procent van alle smartphones die verkocht worden, zijn van Nokia. Dat stelt het onderzoek althans. Research in Motion, fabrikant van de populaire BlackBerry-smartphone, staat op de tweede plaats. Apple staat met zijn iPhone staat op plaats 3, achter Nokia en RIM dus. RIM bezit 21 procent van de verkoop en Apple 14 procent.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat vooral de Emea-regio het erg goed doet. Deze regio, bestaande uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, zorgt voor de meeste omzet voor Nokia. Dat is toch een rare conclusie, aangezien HTC cijfers heeft vrijgegeven waaruit blijkt dat de fabrikant tweede is in Nederland. Dat wil dus zeggen dat de verkopen in Nederland toch anders zijn. Ook Nokia is in Nederland favoriet, met een marktaandeel van ongeveer 35 procent en HTC is tweede met ongeveer 23 procent. Research in Motion en Apple volgen hierna weer met ongeveer 18 procent.