2min

Tags in dit artikel

Hyves heeft gisteren zijn BlackBerry-applicatie onthuld. De aankondiging van deze applicatie gaat gepaard met een actie waarmee men Blackberry-toestellen kan winnen. Hyves ontwikkelde de applicatie naar eigen zeggen omdat BlackBerry een steeds belangrijker platform wordt.

Hyves zet zich al langer in op mobiel gebied. Zo is er een heel developer-team gezet op de ontwikkeling van applicaties voor grote platformen. Er is op dit moment in ieder geval een Java-applicatie beschikbaar die op elk platform werkt, te samen met een webinterface die functioneert.

Toch vond Hyves dat niet genoeg en zijn ze gaan werken aan applicaties voor populaire platformen. Een tijd geleden kreeg de iPhone al een applicatie, met volledig nieuwe mogelijkheden afgestemd op het apparaat. Aan andere applicaties werd toen nog gewerkt, maar gisteren is de BlackBerry-applicatie vrijgegeven.

Hyves stelt dat ze voor BlackBerry hebben gekozen omdat de telefoons steeds vaker voorkomen in consumentgebruik. De BlackBerry heeft een zakelijk imago gekregen van Research in Motion, omdat RIM de telefoon in het begin voornamelijk op zakelijke gebruikers richtte. Toch komt vanuit de consumentenbeleving steeds meer het gevoel oprukken dat ook zij dergelijke mogelijkheden zoeken op een mobieltje en zodoende is BlackBerry populairder geworden. De eerste echte stap in deze richting was de komst van de BlackBerry Storm. De eerste BlackBerry met touchscreen die voorbereid was voor consumentengebruik. Dit toestel is toentertijd exclusief onder Vodafone-vlag uitgekomen. De opvolger wordt waarschijnlijk deze week nog aangekondigd.

De applicatie van Hyves werkt op de Bold en de Curve, maar zal binnenkort ook zijn intrede maken voor de Storm. Op dit moment loopt er een actie op Hyves waarbij men BlackBerry-smartphones kan winnen. Ze mogen namelijk drie nieuwe smartphones weggeven.