2min

Tags in dit artikel

,

HP heeft zijn nieuwe HP Pavilion dv8 officieel in Nederland aangekondigd. HP beschrijft de laptop zelf als een Full HD Entertainment Notebook pc met opvallende buitenkant. Ook zou de levensduur van de nieuwe HP accu drie keer langer zijn dan de huidige accu’s. Verder worden de huidige Pavilion dv3, dv6 en dv7 ook vernieuwd.

De nieuwe HP Pavilion dv8 entertainment notebook pc krijgt een krasbestendig metalen oppervlakte in het HP Espresso Imprint patroon. De notebook krijgt een HP Long Life Battery, met de Sonata cellen van Boston-Power. Hierdoor kan de accu meer dan 1000 keer worden opgeladen. Dit houdt in dat de capaciteit drie tot vijf keer hoger ligt dan bij de huidige lithium-ion accu’s.

De laptop krijgt een Intel Core i7 processor met een NVIDIA GeForce GT230M grafische kaart. Ook krijgt de laptop 1GB DD3 SDRAM.

Naast de dv8 heeft HP aangekondigd een aantal technologie updates te maken voor de bestaande HP Pavilion dv6 en dv7 Entertainment Notebook pc’s. Zo krijgen gebruikers daarbij de keuze tussen een Intel Core i7 en een AMD Turion II ultra Dual Core-processor. Ook krijgen ze een grafische kaart van NVIDIA en DDR3 SDRAM geheugen.

Ook brengt HP een Pavilion dv3 met TouchSmart. De dv3 is een 13.3-inch breedbeeld LED touchscreen met een Intel processor, NVIDIA GeForce G105M grafische kaart met 512MB dedicated videogeheugen. Ook beschikt de TouchSmart over Windows 7 en een ingebouwde optische schijf en je krijgt er een bijpassende hoes bij.

De HP pavilion dv3 is de eerste Multi-touch notebook pc op de markt. Al eerder waren er berichten dat HP zich ging richten op TouchSmart.

Door de nieuwe HP TouchSmart 3.0 software, kan de notebook via een interface worden aangepast. Ook kunnen er interactieve iconen waaronder favoriete bestanden of toepassingen worden opgeslagen. Ook kent het nieuwe applicaties, zo kun je bijvoorbeeld met de TouchSmart Canvas je foto’s bewerken en organiseren door middel van aanrakingen. Ook TouchSmart Live TV is nieuw, hiermee kun je naast het bekijken van televisie ook opnemen en onderbreken van live TV. Verder kun je ook nog gedetailleerde informatie vinden over programma’s die zijn opgenomen in de elektronische gids.

De dv8 zal ongeveer 1600 euro moeten kosten, de dv7 rond de 700 euro, de dv6 rond de 600 euro en de dv3 rond de 900 euro. Alle modellen liggen vanaf 22 oktober in de winkels.