1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft plannen om een nieuwe versie van de DSi uit te brengen, dat meldt zakenkrant Nikkei. Het grote verschil met de oude DSi is dat hij een groter scherm krijgt.

Vorig jaar november kreeg de DS al een update, daardoor kreeg de toen nieuwe versie DSi een groter scherm. Volgens Nikkei nieuws komt er binnenkort weer een nieuwe versie uit. Het toestel zou dit jaar nog op de markt komen in Japan.

De huidige grootte van de schermpjes is 3.25 inch, terwijl de nieuwe 4 inch zouden worden. De PSP-3000 bezit al een 4.3 inch scherm en de nieuwe PSP-Go heeft een 3.8 inch scherm. Volgens Nikkei zal ook de prijs hoger komen te liggen door de hogere productiekosten. De nieuwe DSi zou 205 dollar moeten kosten. Op dit moment heeft Nintendo nog niks bevestigd voor de U.S.

Bij de nieuwe DSi zal de gebruiker ook minder rechten hebben als bij de vorige versies. Volgens Nintendo komt dit door de voortdurende strijd tegen piraterij. Volgens Nikkei zullen deze anti-piraterij functies nog verder worden uitgebouwd in de hack-gevoelige gebieden als China en Zuid-Korea.