1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vendetta, de beruchte black hat hacker die vorige week in het nieuws kwam met het bericht dat hij Belgacom wou dwingen om de downloadlimieten af te schaffen, heeft opnieuw toegeslaan. Dit keer publiceerde hij vijfhonderd logins. Opnieuw kon Belgacom niet anders dan de echtheid van de data te bevestigen.

"This is not to harm customers, we are doing it for them. Support us by protesting against Belgacom Skynet", zo klonk Vendetta maandagnacht op ADSL-BC.org, een Franstalig telecomforum. Daarop verschenen vijfhonderd logins van Belgacomklanten.

Belgacom-woordvoerder Jan Margot bevestigt de authenticiteit van de gestolen gegevens, maar voegt eraan toe dat "alle gegevens binnen het kwartier offline gehaald werden. We hebben ook de wachtwoorden van de getroffen klanten meteen gewijzigd." Margot had het echter moeilijker met de vraag of Belgacom iets kan doen om Vendetta te stoppen. "Dit is een lopend onderzoek waar we uiteraard verder geen informatie over kunnen verstrekken", aldus Margot. Vendetta heeft al aangegeven dat als Belgacom de deadline niet respecteert, de gegevens van 585.000 klanten zullen komen bovendrijven.

Imitators kunnen zich trouwens maar beter inhouden. Vorige week dacht iemand Vendetta te kunnen evenaren door een link te posten naar ‘nieuwe data’, maar die bleek fake te zijn. Jan Margot heeft al aangegeven dat ook tegen deze man een officiële klacht zal worden ingediend.