2min

Er werd al een tijd over gespeculeerd, maar Google heeft het dan toch eindelijk aangekondigd. Turn-by-Turn-navigatie voor Google Maps. Dat betekent dat Google Maps nu gratis je TomTom-navigatiesysteem kan vervangen. Het werkt momenteel alleen nog in de Verenigde Staten, enkel op Android 2.0.

De navigatiefunctie werkt gewoon in Google Maps. Dat betekent, men kan het adres gewoon intypen en aanvinken dat het om een Turn-by-Turn-route moet gaan, dan schakelt Google Maps automatisch over naar die weergave en zal Google Maps, door middel van voice-instructies, aangeven hoe je moet rijden. De functie wordt gratis en is standaard meegeïnstalleerd op Android 2.0-telefoons.

Google Maps werkt niet offline en maakt dus gebruik van het internet om de kaarten en dergelijk vandaan te halen. Dat biedt als voordeel dat ook restaurants en dergelijk gewoon herkend worden. Google heeft immers een database met vrijwel alle restaurants en spots ter wereld erin. Dat het online werkt biedt ook nadelen, zo is het gebruik van Google Maps in het buitenland een vrij duur grapje. Daarnaast zorgt connectie met internet ervoor dat Google Maps kan achterhalen hoe druk het precies op een weg is en dit wordt dan door middel van kleurtjes gevisualiseerd. Daarnaast is Street View ook een optie, waardoor men dus precies kan zien waar hij of zij zich op de weg bevindt.

Google Maps Turn-by-Turn-navigatie is enkel beschikbaar voor Android 2.0-telefoons, zoals het er nu naar uitziet. Dan nog werkt de dienst alleen nog maar in de Verenigde Staten. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is niet bekend.