1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mio heeft dinsdag aangekondigd dat ze werken aan een navigatiesysteem dat draait op Android. Het navigatiesysteem wordt dus gekoppeld met het internet, om zo informatie door te kunnen geven enzovoorts. Mio brengt dit apparaat uit in de MiBuddy-serie, die nu uitgerust worden met een Windows-versie.

De Mio MiBuddy met Android krijgt een 4,7" touchscreen, wat ervoor moet zorgen dat alles overzichtelijk te bereiken is. De gemiddelde grootte van een navigatiescherm ligt omstreeks de 3,5" tot 4". De MiBuddy richt zich echter op meer dan alleen navigeren, het moet ook mogelijk worden ermee te internetten en om hem mee te nemen als internet device. Hierbij wordt de GPS-navigatie dus een soort extraatje.

Deze versie van de MiBuddy krijgt ondersteuning voor GPS, WiFi, een mediaspeler, internetbrowser en dergelijk. Een GSM- / HSDPA-antenne zit er dus niet in. Dat betekent dat het wel nodig is om ten alle tijden in de buurt van een WiFi-mast te zitten, anders kan men er nog niet mee internetten. De volgende generatie MiBuddy’s zal ook ondersteuning voor WiMax krijgen.


Wanneer de MiBuddy met Android op de markt gaat komen is niet bekend. Mio heeft enkel aangegeven dat ze eraan werken en meer informatie houden ze nog even voor zich. Android wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor dit soort doeleinden. De eerste netbookjes, draaiend op het mobiele platform, komen dit jaar nog op de markt. Zo is de verwachting.