2min

Tags in dit artikel

,

Thermaltake, bekend van zijn behuizingen en voedingen, lanceert wederom een nieuwe behuizing die tot de Element-serie behoort. Dit keer gaat het om de ‘V’, een full-tower die gericht is op gamers en ‘power-users’, aldus Thermaltake.

De Thermaltake V komt standaard al met vijf ventilatoren die voor de nodige ventilatie zorgen. Twee 120 mm-ventilatoren aan de voorkant zorgen voor een invoer van koude lucht en koelen de harde schijven. Een 230 mm-ventilator in het zijpaneel koelt de processor en de videokaart, terwijl de 200 mm-ventilator op de bovenkant zorgt voor de uitvoer van warme lucht. Als laatste zit er aan de achterkant ook nog een 120 mm-ventilator die ook voor de uitvoer van warme lucht zorgt.
Drie van deze ventilatoren, te weten één 120 mm aan de voorkant, de 230 mm aan de zijkant en de 200 mm bij de bovenkant zijn ColorShift ventilatoren, wat inhoudt dat ze in verschillende kleuren in te stellen zijn. Deze kleurstelling en de rotatiesnelheid van de ventilatoren zijn te regelen via het paneeltje bovenaan de behuizing.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om zelf nog drie extra ventilatoren toe te voegen. Zo kun je een 120 mm-ventilator aan de voorkant installeren, nog een 200 mm-ventilator bij de bovenkant of een kleine 50 mm-ventilator voor extra videokaartkoeling. Mocht dit nog niet genoeg zijn dan is er nog de optie om waterkoeling te installeren: de ‘holes’ zijn al aanwezig. De behuizing heeft maar liefst twaalf ‘drive-bays’, waarvan er vijf een 5,25-inch formaat hebben, zes een 3,5-inch formaat en een van 2,5-inch (bijvoorbeeld voor een SSD).


Verder zijn er op het paneel bovenaan vier USB 2.0-poorten, één eSATA-poort en de mic- en audio-out te vinden. De kast kan ATX-, EATX- en mATX-moederborden behuizen. Aangezien het een full-tower is liggen de afmetingen iets hoger: 532 (H) x 220 (B) x 537 (D) mm. Dit gaat gepaard met een gewicht van 14,34 kilogram. Thermaltake hanteert een adviesprijs van 169 dollar voor de Element V.