1 min

Op de weblog van Symbian is een nieuwe blogpost verschenen, deze blogpost heeft betrekking op een mogelijke nieuwe user-interface voor Symbian. Dat er een nieuwe interface aan zat te komen was al langer duidelijk, maar dingen lijken nu toch concreet te worden.

Symbian Foundation heeft een tijd geleden het idee opgepakt om een nieuwe user-interface te ontwerpen voor het mobiele platform Symbian. Dat komt omdat de oude interface niet gemaakt is voor de telefoons van tegenwoordig. Dat heeft onder andere te maken met gebrekkige touchscreen ondersteuning.

Nu is het eerste concrete idee verschenen. Al lange tijd bloggen enkele Symbian-ontwikkelaars erop los om ideeën te verzinnen voor de nieuwe interface. Dit doen ze op een brainstorm-weblog, maar er is nu een filmpje verschenen over een mogelijk nieuwe versie van de Symbian-interface. Nieuw is onder andere de mogelijkheden om widgets te resizen en om ze beter te plaatsen op scherm. Daarnaast zorgt de nieuwe interface voor een betere ondersteuning voor ‘accelerators’, waarmee bijvoorbeeld het scherm gedraaid kan worden.

Verder lijkt de nieuwe interface veel op de versie op de Nokia N97 draait. Op de nieuwe interface is verder geschoven met wat onderdelen, maar het concrete idee is er in ieder geval. Er is een filmpje over de nieuwe interface verschenen. Of de interface er daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag, de ontwikkelaars blijven nog verder brainstormen.