2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft bekend gemaakt dat de fabrikant tien miljoen Star-telefoons verkocht heeft. De Samsung Star was één van de eerste touchscreen-modellen die ook op de prepaid-markt verkrijgbaar was voor een acceptabele prijs.

Na zes maanden verkopen heeft Samsung de tien miljoen al gehaald. Dat is een nieuw verkooprecord, wat tegelijkertijd bewijst dat de touchscreen-modellen op de prepaid-markt ook goed verkopen. De Star is een toestel dat voornamelijk in Europa erg populair is. Onder jongeren doet de Star het in Nederland vooral goed.

Samsung is ongeveer een jaar geleden met de introductie van touchscreen-modellen op de prepaid-markt. LG deed hier lustig aan mee met onder andere de Cookie en later werd ook de Viewty in dezelfde prijsklasse gezet. De LG Viewty Smarty is een toestel die net boven deze prijsklasse zit. Bewijs is er voldoende, dat dit inslaat: alle bovengenoemde toestellen braken de verwachtingen wat de verkoop betreft.

Nu de Samsung Star tien miljoen keer verkocht is, kan Samsung die aan het lijstje toevoegen. Er zijn namelijk nog meer Samsung-toestellen die inmiddels tien miljoen keer verkocht zijn. De Star kan overigens wel bovenaan, die verkoopt toch het snelst. Daarnaast is er de E250, een klassiek slider-toestel, die binnen tien maanden, tien miljoen keer verkocht is.

"We zijn in een stadium dat touchscreen-modellen gewoon erg populair zijn, we zijn met name trots op de Star, die het toch wel erg goed doet," aldus Young-hee Lee, Vice-CEO bij de marketingdivisie van Samsung Mobile. "Samsung wil graag nummer één worden op dit gebied. En met onze portfolio heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken."