1 min

Tags in dit artikel

, , ,

RIM en Vodafone zijn een actie gestart en gaan BlackBerry-smartphones weggeven op universiteiten. De studenten, die studeren aan één van de deelnemende universiteiten, kunnen de BlackBerry door middel van een soort speurtocht terugvinden.

In totaal doen tien universiteiten mee aan de actie. De actie zorgt ervoor dat studenten dagelijks een BlackBerry-smartphone kunnen winnen inclusief abonnement. Het gaat hierbij om een BlackBerry 8520, een nieuw budget-model van BlackBerry.

Door middel van tips kan men de BlackBerry terug vinden. Elke dag worden er opnieuw BlackBerry’s verstopt en op die manier is het dus mogelijk om je eigen BlackBerry te vinden of te winnen. Vanaf volgende week maandag beginnen Benoit Joubert en David Parker, twee RIM-medewerkers, met het verstoppen van de bewuste modellen. Het abonnement van Vodafone betreft een basisabonnement met BlackBerry internet-bundel, waardoor de mogelijkheden optimaal benut kunnen worden.


Toch is het als buitenstaander niet mogelijk om deel te nemen aan de actie, er wordt namelijk gecontroleerd of je daadwerkelijk ingeschreven en staat bij de universiteit. Je moet dus echt student aan de universiteit in kwestie zijn om in aanmerking te komen voor de prijs. De actie is niet volledig uniek. Er zijn al veel soortgelijke acties geweest, bijvoorbeeld met de HTC Hero waarbij je ze kon ophalen op plekken in Nederland.