1 min

Er doen al veel geruchten de ronde dat Call of Duty: Modern Warfare 2 wel eens de bestverkopende game allertijden kan gaan worden.

De Britse retailer His Masters Voice (HMV) heeft inmiddels laten weten dat het verwacht in de komende week meer dan een miljoen exemplaren van de game te zullen verkopen in het Verenigd Koninkrijk, 20 procent meer dan de vorige recordhouder Grand Theft Auto. De prestige-edition was al voor de release uitverkocht. Het aantal pre-orders van de game lag bij de internetwinkels van Amazon vijftig procent hoger dan die van GTA IV. De pre-orders bij Play.com liepen in de aanloop van de release op tot wel 150 pre-orders per uur.


Activision zelf voorspelt voorzichtig dat het in het Verenigd Koninkrijk om en nabij de drie miljoen exemplaren van de game zal gaan verkopen. Sommige analisten schatten dat Activision wereldwijd tot de kerst rond de tien miljoen exemplaren zal verkopen.

Het lijkt erop dat diverse retailers in het Verenigd Koninkrijk willen gaan stunten met de prijzen van de game, winkelketens van Sainsbury’s en Tesco zullen de game naar verwachting binnenkort te koop aanbieden voor slechts 26 pond.