1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ATI lanceerde onlangs de Radeon HD 5000-serie. Door de Eyefinity-feature wordt deze serie gekenmerkt door een goede ondersteuning voor meerdere monitoren. Matrox heeft het aantal ondersteunde monitoren echter recentelijk overtroffen.

Matrox heeft het voor elkaar gekregen om ondersteuning te geven aan acht monitoren via één grafische kaart. Naast deze kaart kun je natuurlijk dezelfde kaart steken zodat je zelfs zestien monitoren kan aansluiten.

De nieuwe videokaart heeft een PCI-Express x16 aansluiting en heeft 2GB VRAM. De aansluitingen voor je monitors zijn niet de gewone DisplayPort of de DVI aansluitingen, nee deze heeft acht mini DisplayPorts. De gewone DisplayPort en DVI-aansluitingen zijn wel verkrijgbaar als adapters. De videokaart heeft één koeler, wat voor Matrox blijkbaar genoeg was. Ook de resolutie is dik in orde, zo heeft elke uitgang een resolutie van 2560×1600 pixels. Over de overige specificaties is nog niets bekend gemaakt.

De prijs van de kaart ligt ook niet voor niets hoog, zo zal deze kaart later dit kwartaal te koop zijn voor 2000 dollar.