1 min

Tags in dit artikel

, ,

LycaMobile heeft beslag laten leggen op de tegoeden van T-Mobile, hiermee is de rechtbank van Den Haag akkoord gegaan. LycaMobile neemt deze stap omdat T-Mobile niet mee zou werken in het omzetten van de telefoonnummers naar het Vodafone-netwerk.

LycaMobile en T-Mobile hadden al een conflict met elkaar. LycaMobile wil namelijk al haar klanten op het Vodafone-netwerk gaan overzetten, wat diverse problemen oplevert. Zo heeft T-Mobile besloten, met goedkeuring van OPTA, om klanten van LycaMobile af te snijden van hun netwerk omdat LycaMobile nog een betalingsachterstand heeft. LycaMobile reageerde eerder al hier niet blij mee te zijn.

LycaMobile heeft nu echter door de rechtbank van Den Haag beslag gelegd op de tegoeden van T-Mobile. De virtuele telecomprovider (een telecomprovider zonder fysiek netwerk) doet dit om het schadebedrag dat het bedrijf ziet groeien, door ontevreden LycaMobile-klanten op het T-Mobile netwerk, te kunnen bekostigen. Deze stap is gezet door LycaMobile omdat T-Mobile niet mee zou werken aan het porteringsproces van de T-Mobile-nummers.

De telecomwaakhond OPTA is inmiddels ingeschakeld en onderzoekt de zaak. Een uitspraak wordt later deze week verwacht, OPTA was al eerder op de hoogte gesteld van alle ontwikkelingen door de beide telecomproviders. T-Mobile ontkent dat er sprake is van een beslaglegging en stelt dat de beide providers nog in een andere rechtszaak verwikkeld zijn wegens tientallen miljoenen betalingsachterstand van LycaMobile.