1 min

Tags in dit artikel

, , ,

TomTom heeft zijn iPhone-applicatie geüpdatet naar versie 1.2. De nieuwe versie van TomTom’s navigatiesysteem voor de iPhone biedt uiteraard de functies uit vorige versies, maar biedt nu ook ondersteuning voor bijvoorbeeld rijstroken.

Voor een minor-update zijn er nog vrij veel veranderingen te merken in de nieuwe TomTom-versie. Zo is er nu ondersteuning voor rijstroken, op die manier kan je uitzoeken op welke rijstrook je moet rijden, omdat dit weergegeven wordt op het scherm. Daarnaast is de flitspalen-database geüpgraded naar een nieuwere versie, die meer informatie bevat en zijn ook de kaarten geactualiseerd.

Verder heeft TomTom ervoor gekozen om nog gebruik te maken van twee functies die de iPhone standaard eigenlijk al aanbied. De eerste is het zogenaamde Text-to-speech, waarmee dus tekst uitgesproken kan worden en de gebruiker door middel van spraakbesturing TomTom kan vertellen waar ernaar toe genavigeerd moet worden. De andere is ondersteuning voor iPod-controls in de navigatiesoftware. Dan kun je dus naar je muziek blijven luisteren in de auto onder het navigeren.

De nieuwe versie van TomTom is inmiddels te downloaden via de App Store. TomTom kost honderd euro voor de Europa-versie en zestig euro voor de Benelux-editie. De applicatie is ook te koop inclusief carkit en dergelijke. De eerste versie van TomTom’s applicatie kwam eerder dit jaar uit, nadat deze aangekondigd was tijdens de release van de iPhone 3GS. Het is niet uitgesloten dat er nog meer updates komen voor de TomTom voor de iPhone.