1 min

Om de iTunes Store ook toegankelijker te maken voor mensen zonder iTunes verwijst Apple sinds afgelopen week iTunes Store-links door naar een speciale webpagina met de naam ‘iTunes Preview’.

Deze webpagina biedt gebruikers de mogelijkheid om content van de iTunes Store weer te geven zonder iTunes te hoeven opstarten. Voorheen was het zo dat men om iTunes Store-links te kunnen bekijken de iTunes-software geïnstalleerd moest hebben. De iTunes Store-links zorgden er dan voor dat de betreffende pagina in de iTunes-applicatie werd geopend.


De iTunes Preview-pagina laat gebruikers binnen de iTunes Store browsen op genre naar artiesten en albums. Ook biografieën van artiesten en gelijksoortige artiesten worden weergegeven. Daarnaast laat iTunes Preview de duur van een nummer en de bijbehorende prijs zien. Tevens kunnen beoordelingen van albums worden gelezen. Om deze zelf te schrijven is echter wel weer iTunes vereist.

Opvallend is wel dat het vanuit de iTunes Preview-webpagina niet mogelijk is om te luisteren naar demo’s van nummers. Ook kan men geen nummers downloaden. Hiervoor moet men wel weer in het bezit zijn van iTunes. Vanuit iTunes Preview is het wel mogelijk om de betreffende pagina meteen in iTunes te openen. Voorlopig werkt de dienst alleen met muziek. Er geldt geen regiobeperking voor de content. Alles is dus zichtbaar.