1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na dat Intel met zijn eerste 32nm-processor kwam, met als codenaam Westmere, was het maar een kwestie van tijd voordat er ook moederborden zouden komen voor deze GPU. ASUS heeft nu zijn eerste moederbord voor deze processors aangekondigd, te weten de P7H57D-V EVO.

De P7H57D-V EVO is een ATX-moederbord, voorzien van de H57-chipset die geschikt is om samen te werken met de 32nm Westmere van Intel. Op dit moment ondersteunt dit moederbord processoren die werken met de LGA 1156 socket. Het moederbord heeft verder DDR3-geheugenslots en twee PCI-Express x16 slots waarbij het mogelijk is om een CrossFireX opstelling te maken. Al met al heeft dit moederbord nog zes SATA 3.0- en twee SATA 6.0-aansluitingen. USB 3.0-aansluitingen ontbreken daarnaast ook niet


Niet alle specificaties zijn bekend, zo is het nog niet duidelijk welke videoaansluitingen het moederbord zal krijgen. Momenteel zijn een D-Sub- en DVI-aansluiting voorzien, maar aangezien ASUS nog veranderingen kan doorvoeren aan het referentieontwerp is het ook mogelijk dat er nog een HDMI-aansluiting geïmplementeerd wordt. De P7H57D-V EVO wordt over enkele maanden verwacht, de prijs is nog onbekend.