2min

Call of Duty: Modern Warfare 2 lijkt maar niet uit het nieuws te slaan. Links en rechts duikt er nieuws op over de game, zij het positief en negatief. Zo is er nu bekend dat de game in Nederland de gamecharts domineert, terwijl Rusland besloten heeft om de game te verbieden.

Modern Warfare 2 doet het enorm goed en vliegt de winkels uit. Zelfs sommige boycotters hebben besloten de game toch te gaan spelen. Ook in Nederland doet de game het goed, in de Dutchcharts van GFK staan de PS3-, Xbox 360- en pc-versie van de game gezamenlijk op de eerste plaats.

Plaats Spel + Platform
1 Call of Duty Modern Warfare 2(PS3)
1 Call of Duty Modern Warfare 2(XBOX 360)
1 Call of Duty Modern Warfare 2(PC)
4 Wii Sports Resort(Wii)
5 Mario & Sonic op de olympische winterspelen (Wii)
6 Pro Evolution Soccer 2010 (PS2)
7 FIFA 10 (PS3)
8 Dragon Age: Origins (PC)
9 Wii Fit Plus (Wii)
10 Ratchet & Clank: A crack in time (PS3)

Hoewel de game het in veel landen dus enorm goed doet, is de verkoop van in Rusland verboden. De reden hiervoor is de veelbesproken scene waarin je als speler een terroristische aanslag op een Russisch vliegveld kunt meemaken en er eventueel aan kunt deelnemen.

Gamers in Rusland zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met MW2, het spel draait namelijk om de oorlog tussen Rusland en de VS en Rusland wordt neergezet als de slechterikken. Veel Russische gamers kunnen het spel daarom niet meer waarderen. De game is overigens niet helemaal verboden, de pc-versie is wel te koop, zij het aangepast. In deze versie is door een patch de missie op het vliegveld niet meer te spelen.

Call of Duty Modern Warfare 2 ligt sinds 10 november in de schappen, meer informatie over de game vind je in het topic op ons forum of in onze review.