2min

Tags in dit artikel

, , ,

De geruchten doen al geruime tijd de ronde, maar volgens de website Techcrunch is een lancering van een Google-branded smartphone erg dichtbij. Het apparaat zou begin 2010 op de markt moeten komen.

Al voordat Google Android lanceerde werd er al gesproken over een Google-telefoon, maar tot nog toe bleef het bij het besturingssysteem. Maar volgens Techcrunch komt daar binnenkort verandering in. Het bedrijf heeft diverse bronnen geraadpleegd en hoewel er veel geruchten door die bronnen is ontkracht, lijkt een ding wel overal bevestigd te worden en dat is dat Google momenteel bezig is met het ontwikkelen van een eigen telefoon. Lang was de planning dat de telefoon rond de feestdagen van dit jaar in de schappen zou moeten liggen, maar de planning is uitgelopen en naar verwachting komt de telefoon nu begin 2010 op de markt.


De Google Phone gaat er zeker niet zo uitzien, maar de website T3 had in 2007 al genoeg inspiratie voor een eigen schets.

Google zal de fabricage van de telefoon uitbesteden aan een grote telefoonfabrikant, maar houdt zelf op alle aspecten de regie. Het design, de mogelijk aangepaste interface en de specificaties, alles wordt door Google bepaald, zodat de telefoon volledig naar de wensen van Google is. Hoewel een van de bronnen van Techcrunch meldde dat de telefoon door HTC wordt gebouwd, zijn er nog duidelijkere aanwijzingen dat een Koreaanse partij aan de telefoon werkt. Mogelijkheden zijn LG en Samsung, maar laatstgenoemde levert ook diverse onderdelen voor de iPhone, waardoor LG de meest voor de hand liggende partner voor Google is.

Een andere bron meldt verder dat Google een grote reclamecampagne voor de telefoon aan het voorbereiden is. Deze campagne zou vanaf januari gaan draaien. Techcrunch heeft geen informatie over het design of de specificaties van het toestel, maar het lijkt er dus serieus op dat Google zijn intrede gaat maken in de smartphonemarkt.