1 min

Tags in dit artikel

,

Multi Touch schermen worden steeds populairder. Zo kwam Dell al met een model met Multi Touch functionaliteit op infrarood basis (dus met sensoren rond de randen) Nu is iiyama aan de beurt.

In december komt iiyama met haar eerste Multi-touch LCD panel. We hebben het hier over de T2250MTSB1. Het scherm is dus in staat om meerdere vinger drukken tegelijk te herkennen, waardoor het dus mogelijk is, om te zoeken met google maps, draaien, in- en uitzoomen, etc, door het gebruik van twee vingers.

Voor het scherm word Windows 7 aangeraden, vanwege de Touch PC compatibaliteit. Windows 7 is hier namelijk voor geoptimaliseerd, en maakt het met een Multi Touch LCD scherm zoals deze van Iiyama, wel heel aangenaam werken.

Even de specificaties op een rijtje:
Het scherm gaat uitgevoerd worden met D-sub(vga) en DVI. de resolutie is 1920×1080 met een reactie tijd van 5 ms en 1000:1 contrast ratio. Helderheid is met 270 candela per m2 wat hoger dan normaal. Het scherm zal waarschijnlijk om de touch mogelijkheden te kunnen gebruiken, wel een extra USB kabel vereisen tussen de PC en het scherm. Prijs van het scherm word rond de 289 Euro.