1 min

Tags in dit artikel

,

Mionix, het Zweedse gamingmerk waarvan we al de Saiph 3200 en Alioth 400 onder handen namen, heeft vandaag een nieuwe gamingmuis gelanceerd. De muis kreeg de naam Naos 5000 en met deze muis wil Mionix meedingen naar het hoogste schavotje in het drukbevolkte gamingmuizenland.

De muis met een gevoeligheid tot 5040 dpi heeft een opvallende vormgeving, die moet toelaten om alle vijf je vingers te laten rusten op de muis. De muis heeft ook een gewichtssysteem, waarbij de gewichtjes in het midden van de muis moeten worden aangebracht. Dat zou moeten zorgen voor een betere gewichtsverdeling. Verder kan Mionix ook een volledig nieuwe feature voorleggen: S.Q.A.T (Surface Quality Analyzer Tool), die de trackingkwaliteit van de ondergrond test.

Daarnaast heeft de de muis een ingebouwd geheugen van 128kb, zodat je na het programmeren van de knoppen geen software meer nodig hebt. Er is ook nog LED-verlichting voorzien die niet minder dan 24 kleuren ondersteunt. Zoals alle Mionix-producten is de Naos vernoemd naar een kosmologisch verschijnsel, deze keer gaat het om de ster Naos, een blauwe supergigant en tevens een van de helderste sterren in het heelal. De muis draagt een adviesprijs van 71,99 euro en zal vanaf december in de winkel te vinden zijn.