2min

Infinity Ward ontkent de bewering dat de pc-versie van Call of Duty: Modern Warfare 2 slecht gepresteerd heeft. Infinity Ward liet weten dat Modern Warfare 2 beter is verkocht voor de pc dan het eerste deel.

Creative strategist bij Infinity Ward, de ontwikkelaar van het spel, Robert Bowling liet het volgende over de pc-verkopen weten: "Ja, de verkochte exemplaren voor de pc waren het kleinste percentage als je het vergelijkt met de consoles. Maar dat betekend eigenlijk niks anders dan dat de pc gewoon de kleinste markt is. De pc-versie van Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft de pc-versie van Call of Duty: Modern Warfare overtroffen qua verkopen, waardoor het de meest succesvolle versie is. In essentie laat dit alleen zien dat de console-versies het geweldig deden, niet dat de pc-versie het slecht deed, want dat is helemaal niet aan de orde. De pc-versie heeft het uitmuntend gedaan in de eerste week, beter dan ons vorige spel."

In de Britse verkoopcharts van afgelopen week was Call of Duty: Modern Warfare 2 vanzelfsprekend op de eerste positie te vinden. Maar ook in de pc-lijst stond het spel op de eerste positie. Desondanks werd er gemeld dat de pc-verkopen maar drie procent van het totaal waren, niet helemaal eerlijk want hierbij werden de digitale verkopen niet meegeteld.

Er was voor de release wat ophef over de pc-versie van het spel, Infinity Ward liet weten dat er geen dedicated servers in het spel zouden zitten. Met als gevolg een boycot en een online petitie met meer dan 224.000 ondertekeningen. Desondanks werd de zin van Infinity Ward en Activision toch doorgezet. Activision CEO, Mike Griffiths, zei later dat ze de reacties nauwlettend in de gaten hielden. Maar dat ze zich niet echt zorgen maakte.