1 min

Tags in dit artikel

Het ontwikkelaarsteam achter XBMC heeft zondag een nieuwe betaversie van XBMC vrijgegeven. De populaire mediacenter-software voor Windows, Mac en Linux heeft in deze versie een nieuwe interface. Volgens XBMC is de nieuwe interface gebaseerd op populaire andere interfaces.

De team draagt de naam ‘MediaStream_Redux’ en is meegeleverd in een nieuwe betaversie die vrijgegeven is door het ontwikkelaarsteam. Volgens hun is de nieuwe interface een gigantische verbetering ten opzichte van de oude, mede omdat het er allemaal strakker uitziet. Maar ook omdat deze veel overzichtelijker is, aldus de ontwikkelaars. Het hernieuwde thema van XBMC is gebaseerd op enkele andere thema’s, stelt het persbericht.

De nieuwe betaversie is een dergelijk stadium dat er eigenlijk al een feature-freeze is. Er mogen namelijk geen lijnen tekst meer bijkomen, omdat vertalers de build al gekregen hebben. Er mogen alleen nog tweaks komen, bijvoorbeeld spelfouten en dergelijk mogen nog wel gemeld worden. Hierdoor kan men concluderen dat de beta toch redelijk snel omgezet moet gaan worden in een final-versie. Daarnaast is ook het vernieuwde thema-systeem bevroren, ook hierin worden alleen nog bugs geaccepteerd.


Downloaden kan vanaf hier. Wanneer de nieuwe thema in een stabiele versie vrijgegeven wordt, is niet bekend.