1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De populariteit van HDMI groeit enorm, waardoor het gebruik van HDMI groter is geworden dan DVI. Dit heeft markt analist In-stat onderzocht.

Volgens het rapport is het gebruik van HDMI vooral populair bij consumentenelektronica. Daarnaast wordt het ook steeds populairder in pc’s en notebooks.


Het gebruik bij pc’s is verdubbeld volgens het onderzoek. In 2007 was het gebruik van HDMI bij pc’s 6.1 procent, wat in 2008 is gestegen naar 12,3 procent.

Ook is het gebruik bij mobiele apparaten in dat jaar met 76 procent gestegen. Er wordt zelfs verwacht dat de groei tot 2013 ieder jaar groeit met 20 procent. Het succes van HDMI is voornamelijk te danken aan de consumentenelektronica volgens In-Stat.

HDMI wordt tegenwoordig bijna standaard toegepast op digitale televisies. Deze HDMI is goed voor de grootste groep van HDMI-gebruik. De tweede groep die groeit zijn de draagbare CE-apparaten, denk hierbij aan apparaten als camcorders, digitale fotocamera’s en draagbare mediaspeler’s.

Er wordt verwacht dat het gebruik van HDMI verder zal toenemen door kleinere connectoren als mini-HDMI en micro-HDMI. Deze kleinere connectoren kunnen makkelijker worden aangesloten op mobile apparaten.

Nu liggen de nieuwere standaarden alweer op de loer, zo komt er nu display port, die op dit moment vooral te vinden is op grotere monitoren en de optische verbindingstandaard Light Peak. Light Peak is door Intel ontwikkeld als universeel digital transportmedium.