2min

Het Europese PlayStation Blog heeft bevestigd dat er op 17 december een speelbare demo zal uitkomen van Gran Turismo 5. Het gaat hier om de GT Academy 2010 Time Trial, die beschikbaar gesteld zal worden via de PlayStation Store.

"Het zal de eerste mogelijkheid zijn om een voorproefje te krijgen op wat Yamauchi en zijn Polyphony-team zorgvuldig hebben opgebouwd in hun thuisbasis in Tokio", aldus brandmanager Penrose Tackie. GT Academy 2010 is het vervolg op een vergelijkbare wedstrijd die vorig jaar is gehouden en zo krijgen gamers wederom dit jaar de kans om ontdekt te worden als coureur.


Tackie: "Vorig jaar bracht de GT Academy een racetalent naar voren in de vorm van de Spanjaard Lucas Ordonez, die na het winnen van de GT Academy voor het Nissan PlayStation-team is gaan racen. Hiermee is hij op de tweede plaats geëindigd in het GT4-kampioenschap en dat in zijn eerste seizoen".

Gamers uit verschillende landen, waaronder Nederland, krijgen de kans om dit jaar weer deel te nemen aan de GT Academy. Hierbij krijgen gamers de kans om voor het eerst aan de slag te gaan met een time trial-race van Gran Turismo 5. Wanneer je als speler een van de twintig beste tijden neer zet in de demo, dan zal je worden uitgenodigd voor een nationaal evenement waar je het moet opnemen tegen de andere gekwalificeerden uit je land.

Wanneer je de beste van je land word moet je het vervolgens opnemen tegen de andere landen op de GT Academy 2010, wat betekent dat de gamers vijf dagen lang worden getest op hun echte stuurmanskunsten. Na deze vijf dagen blijven er nog twee coureurs over waar van een zal kunnen doorgroeien tot een professionele coureur.

In de time trial kunnen gamers in twee varianten van de Nissan 370Z racen. De beste tijd wordt gemeten door het gemiddelde van twee verschillende rondes te berekenen, de ene ronde moet je afleggen met een getunede uitvoering van de 370Z, terwijl je de andere ronde aflegt met de standaarduitvoering. PlayStation-bezitters kunnen tot en met 24 januari hun tijden blijven aanscherpen.