Sony had en heeft vandaag een feestje te vieren, het is vandaag namelijk vijftien jaar geleden dat het bedrijf zijn eerste PlayStation-console op de markt bracht in Japan..

De eerste PlayStation zag in 1994 het levenslicht en werd in 2000 opgevolgd door de PlayStation 2. Daarna duurde het zes jaar voordat de PlayStation 3 op de markt kwam, maar in de tussentijd (2005) lanceerde Sony ook nog de PlayStation Portable.

In 2002 kreeg de PlayStation er een nieuwe concurrent bij naast de spelcomputers van Nintendo, namelijk de Xbox van Microsoft. Momenteel strijd de PlayStation 3 met de Xbox 360 en de Wii om de gunst van de consument. Om te vieren dat PlayStation vijftien jaar bestaat heeft Sony een speciale verjaardagssite gemaakt, waar een flash-animatie te zien is die de geschiedenis van PlayStation laat zien. Helaas is de site wel in het Japans. Hideo Kojima, geestelijk vader van Metal Gear Solid, heeft voor de gelegenheid twee PSP’s gesigneerd. Die versies komen helaas niet op de markt, maar zijn te winnen middels een prijsvraag in het maga Dengeki PlayStation. Het is niet bekend of Sony het vijftienjarig bestaan van de PlayStation nog op andere manieren gaat vieren.