2min

Tags in dit artikel

,

TomTom heeft een nieuwe versie van HD Traffic vrijgegeven. HD Traffic is een realtime informatiedienst van TomTom die onder andere files voorspelt. De nieuwe versie van HD Traffic werkt beter op secundaire wegen en is betrouwbaarder, aldus TomTom.

De filevoorspelling en de verkeersvoorspellingen gebeuren aan de hand van mobiele telefoons. Die zenden namelijk een signaal uit en wanneer er veel signalen van een weg afkomen lijkt het voor de hand liggend dat hier een file staat. Echt water dicht is het niet en daarom verbeterd TomTom de informatie ook regelmatig. De nieuwe HD Traffic zou betrouwbaarder moeten zijn, tot ongeveer veertig procent voor secundaire wegen.


"HD Traffic is veel beter dan elke andere verkeersinformatie," zei Jan Willem Brüggenwirth van RADIO 538, afnemer van HD Traffic verkeersinformatie. "Onze luisteraars laten ons constant weten dat ze het idee hebben meer controle en rust te hebben dankzij de accurate HD Traffic verkeersinformatie. Het was altijd al de beste verkeersinformatie in Nederland, maar nu heeft TomTom het voor elkaar gekregen om de dienst zelfs nog iets beter te maken. We kunnen niet wachten om deze informatie met onze radioluisteraars en internetbezoekers te delen."

HD Traffic 3.0, het versienummer dat de nieuwe dienst draagt, gebruikt een zelflerendsysteem. Dat is overigens niet nieuw, want dat deden voorgaande versies ook al. Volgens TomTom komen de meeste verbeteringen voort uit dit systeem: "De schoonheid van HD Traffic is dat het een dynamische informatiedienst is die verschillende bronnen gebruikt om de kerninformatie te vernieuwen," zei Corinne Vigreux, Managing Director of TomTom. "Dit betekent dat hoe meer mensen er op de weg rijden, hoe beter de verkeersinformatie wordt."

De nieuwe verbeterde service is nu beschikbaar voor alle bestuurders die zich op TomTom’s LIVE-Services hebben geabonneerd. De verbeteringen zijn ook goed nieuws voor derde partijen die HD Traffic als enige bron van verkeersinformatie gebruiken zoals Radio 538 en startpagina.nl.