3min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe roadmap van HTC is uitgelekt en daarmee proberen ook steeds meer weblogs een duit in het zakje te doen wat betreft high-res-foto’s. Er is in ieder geval bekend welke HTC-toestellen we in 2010 mogen verwachten.

Op de roadmap staan diverse toestellen van HTC. HTC gaat zijn focus weer leggen op diverse Windows Mobile- en Android-toestellen, iets wat HTC in 2009 eigenlijk ook al deed. De toestellen die nu uitgelekt zijn lijken in 2010 op de markt te komen. Of deze er daadwerkelijk gaan komen is niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit niet de enige toestellen die HTC in 2010 gaat lanceren. Beoordelend op de geschiedenis van HTC lijkt het erop dat de fabrikant meer dan dit aantal toestellen op de markt gaat brengen.

De roadmap van HTC kondigt in ieder geval enkele toestellen aan, zoals een high-end Android-toestel. Iets dat nu nog gemist wordt, aangezien HTC wel een high-end Windows Mobile-toestel heeft. Er komt dus, waarschijnlijk, een tegenhanger voor de HD2 op de markt. HTC heeft dit jaar de keuze gemaakt om de HD2 niet met Android uit te rusten, omdat het bedrijf Windows Mobile juist weer populairder wilde maken. Toch denken veel mensen dat Android een betere keuze was geweest.


Allereerst is er de Legend, een toestel dat hoogstwaarschijnlijk Android gaat draaien en de HTC Hero moet gaan opvolgen. De Legend krijgt een 3,2 inch AMOLED-scherm en de trackball moet het ontgelden. Die wordt namelijk vervangen door een optische knop. In ieder geval moet het toestel in maart 2010 aangekondigd gaan worden, daar lijkt het in ieder geval op.

Dan is er de HTC Salsa, een typische smartphone met een BlackBerry-achtig uiterlijk. De Salsa zal eveneens Android gaan draaien. Het toestel zal op 528 Mhz geklokt gaan worden en krijgt een 3 megapixel camera. In juni 2010 zou de Salsa levenslicht moeten zien. Dan is er nog de HTC Tide, eveneens een Android-toestel in de line-up van HTC. Dit wordt, met zijn 0 tot 9-toetsenbord, waarschijnlijk een budgetmodel. Specificaties zouden hetzelfde worden als die van de Salsa.

Er is ook nog een HTC Buzz opgedoken, dit toestel lijkt alleen bij T-Mobile uit te gaan komen en wordt dus branded. Verder zou het wel eens de opvolger van de HTC Tattoo kunnen worden, aangezien ook de Buzz Android gaat draaien en verwisselbare covers kent. De Buzz moet ook in 2010 uit gaan komen, wanneer is echter onduidelijk. Alle bovenstaande toestellen vallen onder het lifestyle-imago van HTC, HTC kent echter ook nog een aantal performance-toestellen, waarin we, aldus de roadmap, het volgende kunnen verwachten.

De HTC Bravo, die gaat draaien op een 1 Ghz SnapDragon-processor, wordt waarschijnlijk een high-end Android-toestel. De HD2, een Windows Mobile-tegenhanger, heeft toch een groter scherm. Naar verwachting krijgt de Bravo namelijk een 3,7 inch-scherm. De Bravo is op dit moment het meest specifiek wat specificaties betreft. Hiervan zijn vandaag namelijk nog wat specificaties en high-res-foto’s uitgelekt. Toch zit er weinig opmerkelijks in de specificaties, buiten de ondersteuning van DIVX-video. Dat Bravo gaat een 5 megapixel-camera krijgen, iets waar HTC toch een groot fan van lijkt te zijn. Veel high-end-toestellen van HTC krijgen namelijk een 5 megapixel-camera.


Er zijn ook nog enkele Windows Mobile-toestellen op de planning opgedoken, zoals de Proton, de Trophy en Tera. Al die toestellen zullen Windows Mobile gaan draaien en lijken de opvolgers te worden van de Diamond II, de HTC Snap en de Touch Pro II respectievelijk. Hiernaar zijn de toestellen dan ook ontworpen. De Tera wordt echter wat kleiner als de Touch Pro II, het scherm van de Tera gaat namelijk naar verwachting ongeveer 3 inch groot worden. Wat er verder aankomt op het gebied van Windows Mobile is niet duidelijk, deze line-up lijkt namelijk niet compleet. HTC heeft recentelijk aangekondigd dat ze een verhouding van 50:50 willen nastreven. Deze roadmap heeft deze verhouding niet.

Of de toestellen er daadwerkelijk gaan komen is niet duidelijk. Het lijkt wel voor de hand liggend, aangezien de roadmap die eind vorig jaar uitlekte ook aardig bleek te kloppen.